Är det fredag så är det!

Väntar på bussen hem just nu. Jag missade den första bussen med någon minut bara, tur att dom går så ofta! Jag gick precis en sväng Hemköp och handlade en chokladkaka till resan hem, det är ju fredag för tusan! :D

Puss/M


Underbara fredag!

Idag är det äntligen fredag och snart helg! Jag går i skolan mellan 8.15-12.00 idag och sedan ska jag hem och först handla lite och efter det gymma. Ikväll ska jag och Matilda vara barnvakt och sedan kommer också Victor hit! Ska göra lite god mat och ha lite fredagsmys!

Bild från min tisdagskväll:

Puss/M

Första gången!

Idag hade jag mitt livs första seminarium, och jag tror det gick rätt bra. Men man vet ju aldrig riktigt hur hårt en lärare bedömer, särskilt inte första gången! Nu är jag iaf på bussen hem så det var en ganska kort dag idag. Men det blir till att skriva en rapport när jag kommer hem, så helt ledig är jag inte än!

Puss/M


3 år med mitt ♥

Idag har du varit min i 3 hela år! ♥
 
Puss/M

Superskurk

Idag hade jag sovmorgon till 8 så jag kunde ställa fram morgonens alarm 2 timmar! Lyx! Jag skulle vara vid sjukhuset klockan 9. Där så kollade vi lite vad sjukgymnasten där jobbade med och så fick vi "intervjua" en äldre människa om hälsa där också.

Nu sitter jag på bussen mot Uppsala för pubrunda på nationerna! 

Puss/M



snabb shopping

Idag sprang jag in på Bikbok en sväng medan jag väntade på min buss. Jag hade inte tänkt köpa något egentligen, men så fick med mig ett par byxor hem för 199kr ändå! Nöjd!
 
Så här såg dom ut:
 
 
Puss/M
 

förberedelser inför morgondagen

Idag är det måndag, vilket betyder att allvaret börjar igen! Jag sitter nu och förbereder mig lite inför morgondagens VFU på Närvårdsenheten i Östhammar. Jag ska bland annat intervjua en äldre människa om hälsa och även en sjukgymnast om hennes yrke. Sedan, senare på kvällen, är det den stora pubrundan! Jag måste leta upp något att ha på mig till det, temat är superhjälte VS superskurk... Jag får kolla lite vad jag har här hemma!
 
Nu ska jag plugga vidare!
 
 Puss/M

Sagan om ringen

Igår var det temafest med alla nollor och faddrar i Bälinge bygdegård. Min grupp (Oceanien) hade "sagan om ringen"-tema eftersom dom filmerna är inspelade på Nya Zeeland och hör till Oceanien. Jag var Galadriel och sen hade vi även en Gandalf, två orcher, Legolas och The Rock (som inte hade nått med sagan om ringen att göra men hade en roll i vårat spex!)

Kvällen var jättekul men när jag skulle hem till Victor så blev det lite struligt... Jag lyckades tappa mitt busskort (antagligen på stadsbussen) och sen så fick bussen soppatorsk på vägen till Österby! Det var ju nästan skrattretande för bussen fick soppatorsk vid macken i Skyttorp, bara ett par meter från pumpen så slangen räckte inte! Så det resulterade i att vi fick vänta på att en bärgningsbil skulle åka enda från Uppsala bara för att dra bussen några meter... Jag var inte hemma hos Victor för än klockan halv 5, så idag har det varit en latdag!


Puss/M

Mot Uppsala

Satte mig precis på expressbussen till Uppsala! Nu ska jag äta min frukost och sen tror jag att jag ska blunda lite om jag ska hålla mig vaken hela dagen!


Puss/M

Lilla pubrundan

Nu sitter jag på bussen hem från Uppsala efter den "lilla pubrundan". Nästa vecka kommer den stooora! Jag hade jättekul och hade gärna stannat kvar men jag ska ju liksom upp innan 7 imorn... Jag spar mig till fredagens temafest istället! :D Och jag känner att jag verkligen behöver lite sömn eftersom jag har varit uppe halv 6 de senaste dagarna!

Inte den snyggaste bilden men jag känner mig ändå inte så snygg för tillfället, haha...
Puss/M

Jag kommer vara så snygg de kommande 3 veckorna!

Igår hade jag min första universitetsdag och nollningsdag! Jag var så sjukt nervös men det gick över under dagen. Men en lång dag blev det för jag lämnade huset 08.20 och var hemma igen 20.20! Alla i klassen är indelade i olika lag och måste nu gå runt med ett rött band runt huvudet och en mantel i tre veckor haha...

Idag var jag uppe tidigt för jag börjar i Uppsala klockan 08.15!

Puss/M

En utedag

Dagen började med att jag vaknade upp med pojkvännen bredvid mig.❤️ Han skulle åka på hockeyträning, så det var bara att kliva upp när alarmet ringde vid nio. Medan han tränade så tog jag en långpromenad med mamma och Chico. Jag har faktiskt varit ute mycket idag! Jag var ute och gick i Gävle idag också när vi skulle kolla vart Victor ska plugga, och sen så var jag nydligen ute och kollade på knutgubbarna här i Österby!

Resten av kvällen kommer tillbringas i sängen med tv!


Puss/M

För er som undrar

För er som undrar varför mina senaste inlägg inte varit så muntra så tänkte jag berätta de nu. Många tycker antagligen att det inte än någon big deal, men för mig så var det de. Jag hade planerat allt för att börja plugga i Gävle nu på måndag. Jag skulle till en början bo hos Victor i Österby och sen skulle jag så småningom hitta en lägenhet i Gävle och att vi antagligen skulle bo tillsammans. (Victor skulle också plugga i Gävle) Men nu i torsdags så fick jag ett mail om att jag kom in som reserv i Uppsala (sjukgymnast) men att jag var tvungen att svara innom några timmar. Det var ju det jag ville från början, men samtidigt så hade allt börjat kännas bra med Gävle och jag såg fram emot de! Så det blev kaos i mitt huvud kan man säga. Men jag tackade till sist ja till reservplatsen i Uppsala men det är först nu det känns bra med allting! I övermorgon är min första skoldag och lite nervöst är det ju så klart!
 
 
Gårdagens mysmiddag med mamma och Matilda.
 
Puss/M

Kokaihop.se

 Jag har nydligen blivit medlem på kokaihop.se och har även skaffat appen på min mobil. Vill man ha lite matinsperation, eller bara dela med sig av sina egna recept så är den jättebra! Jag testade nyss att göra en After Eight- tårta som jag hittade på just den sidan. Den står just nu i kylskåpet, hoppas den är god! :D 
 
Recept: After Eight Chokladtårta
200 g smör
100 g mörk choklad (70%)
100 g After Eight choklad
 
4 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Glasyr:
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
100 g After Eight choklad
 4 droppar pepparmintsolja (vilket jag hoppade över)
 
Garnering:
After Eight
Färsk Mynta

 
1.  Sätt ugnen på 175*. Smält smör,choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
2.  Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.Blanda ner chokladsmöret.Sikta ner vetemjöl,kakao,bakpulver och salt.
3.  Klä bottnen på en form med löstagbar kant,24cm i diameter,med bakplåtspapper.Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20min.Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen.Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
4. Smält smör,grädde och After Eight till glasyren.Smaksätt med pepparmintsolja.Häll glasyren över kakan.Låt stelna i kylen 2-3 timmar.Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After eight runt kanten och mynta.
 
Kan serveras med grädde eller glass.
 
Puss/M
 

Trotts att allt känns jobbigt så måste man försöka tänka positivt.


Puss/M

ångestfylld dag

Idag, strax innan vi åkte till Uppsala, fick jag ett mail som förstörde min shoppinglust kan man säga. Jag har bara gått och haft ångest hela dagen! Gått och grubblat på hur jag vill göra, vad jag bör göra och vad alla runt omkring mig tycker... Måste bestämma mig i kväll också!
 
Nytt för idag: Shorts (Cubus), linne (Gina tricot) och matta (IKEA).
Puss/M

Redo för lite shopping!

Nu har jag precis fixat mig lite för en dag i Uppsala med mamma!  Idag skippade jag min foundation och använde bara min nya BB Cream. Man använder den på samma sätt som en återfuktande ansiktskräm efter man har rengjort ansiktet, så den känns liksom mycket fräschare än foundation. Men den täcker ju inte så samma sätt men man får lite färg i ansiktet vilket behövs nu på vintern! Det ser också mer naturligt ut!
 
Nu ska jag kolla på tv ett tag för vi ska inte åka för än om någon timme ungefär. 
Puss/M
 

BB Cream

Nu ska jag slappa lite tror jag, blev riktigt trött efter middagen! Jag och Matilda gymmade innan också så det är väll en anledning antar jag. Innan gymmet handlade jag lite på Coop, så passade även på att springa in på Ö&B en snabbis också. Jag köpte en BB Cream där eftersom Matilda var så nöjd med sin. Den kostar egentligen 119kr men där får man den för bara 75kr så jag rekommenderar att köpa den där! Jag tänkte testa den imorgon så jag kan skriva vad jag tycker om den då! :)


Puss/M

Mysigt med snö

Nu har jag och mamma tagit en långpromenad med Chico på nästan en timme. Igår lämnade jag knappt huset så det var skönt att röra på sig och få lite frisk luft!

Chico tycker att det är mysigt med snö han!

Puss/M


London Pants

Jag har blivit lite småkär i dom här byxorna som finns på nelly. Dom ser både sköna och snygga ut! Tänk så luftigt det skulle vara en riktigt varm dag. ;) Det finns även svarta, men dom var inte alls lika snygga tycker jag. På onsdag så ska jag och mamma åka in till stan en sväng, så då ska jag försöka leta upp något liknande!
 
London Pants-Womanize
 
Puss/M

Roslagscupen -05

Igår var vi dubbelt så många på träningen som förra gången, vilket var jätte kul! Man kan ge allt när vi spelar på ett annat sätt när man har någon att byta med när man känner sig lite trött. Det blir lite mer fart på spelet liksom! Innan vi spelade inne i hallen så sprang vi ute i all snö. Men som tur var så hade snöandet ett uppehåll just då!
 
Jag hittade det här kortet från Roslagscupen -05 nyss när jag letade efter några papper, haha:
 
 
Puss/M
 

Resa bokad!

 
Puss/M

Chillhelg

Förutom att jag jobbade hela fredagen, så har den här helgen varit en riktig chillhelg! Igår kände jag inte ens att det var någon ide att blogga eftersom min dag hade varit väldigt ointressant att läsa om! Nu snart åker jag hem till mig och efter det så ska jag kolla hockey och träna fotboll efter det!


Puss/M

Zzzz

Kämpar för att hålla mig vaken på bussen till Österby! Partylåtar i hög volym i lurarna funkar än så länge. Tur att jag inte tog bilen säger jag bara. Jag höll ju nästan på att somna i kassan på Konsum till och med! Blir nog tidig sänggång ikväll skulle jag tro. ;) 


Puss/M

En hel vecka

Sitter och har rast på jobbet just nu. Ikväll jobbar jag till stängning och efter det tar jag bussen hem till Victor. Har inte sett han på en vecka nu så har saknat han massor! Jag hade tänkt vara där hela helgen, men nu blev det snack om någon fotbollscup i Uppsala på söndag så jag får se hur det blir med allt!


Puss/M

Paket från Nelly hämtat!

Idag kom kläderna som vi beställde från Nelly för typ hundra år sedan! Jag har längtat så mycket och nu har jag äntligen fått hem dom och alla 4 klänningar satt bra. Materiell lycka på hög nivå! :D


Puss/M

Gävle i vår

Idag är jag ledig men tänkte att det var bäst att inte sova allt för länge, så gick upp 9. Nu sitter jag bara och kollar fb och lite sånt men ska nog äta frukost nu. Havregrynsgröt får det bli idag! 

Igår visade det sig att jag ska plugga i Gävle nu i vår. Var riktigt nära att komma in i Uppsala men nära skjuter ingen hare!


Puss/M

framtidsbesked

Idag på eftermiddagen kommer beskedet om hur min framtid kommer se ut! Jag pratar om att man får svar på hur det gick på det andra uralet av vilken utbildning man kommer in på. Jag vet inte vad jag hoppas mest på just nu, men hur det än blir så blir det nog bra till sist!
 
Nu ska jag åka till Konsum och jobba lite, bye.
 
Puss/M

Mysfilt

Sitter och myser i soffan under filten jag fick i julklapp och kollar på paradise hotell. Sen ska jag lägga mig och läsa en bok innan jag ska sova. Hoppas jag sover bättre inatt än vad jag har gjort de senaste två nätterna! 

Puss/M


Snart jobb

Om en timme börjar jag jobba, så just nu sitter jag bara och väntar på att åka iväg. Men idag jobbar jag bara 5 timmar så det är ju inte så länge. Imorgon däremot jobbar jag 9 timmar!

Just nu fördriver jag tiden med att kolla på Tsatsiki, morsan och polisen med familjen. En av favoritfilmerna när man var liten ju!


Puss/M

träning

Det är så kul att man nu kan hitta så mycket träningskläder på alla sidor på nätet. Nelly skickade ju till och med mail med reklam för deras! Men visst är det smart med tanke på alla som nu ska starta sitt "nya liv" och börja träna. ;)
 
Själv så ska jag faktiskt åka iväg till gymmet nu! 
 
 
Lite snygga och färgglada träningskläder från nelly.com!
 
Puss/M
 

Jotex

Nu har jag haft två slödagar här hemma när jag inte har haft lust med någonting alls! Igår var jag typ irriterad på allt och alla hela dagen och det var först på kvällen som mitt humör blev bra igen. Snacka om att träning kan vara bra för många saker, även ett dåligt humör! 
 
Idag har jag iaf fått några saker gjorda, även om det har varit mycket soffhäng också! Jag "smörjde in" mina nya Jeffrey Campbell som jag fick av pojkvännen i julklapp(♥) med någon slags skokräm, åkte och handlade några saker på Coop och dammsög övervåningen. Just nu sitter jag och kollar på inredningssaker på jotex.se och är hur sugen som helst på att bara beställa hem massor av saker! 
 
Några favoriter:
 Puss/M

Heldag på jobbet

Igår låg jag i sängen hos Victor och kollade på tv ungefär hela dagen! Sen senare på kvällen åkte vi hem till mig och åt tacos med familjen. :) Sen var det tv och snacks som gällde heela kvällen också, iaf för min del. Victor var duktig och åkte och tränade ett tag! 

Det blev rätt sent igår vilket jag kände av när jag skulle upp till jobbet idag. Så tidigt var det egentligen inte men har man vänt på dygnet så känns det så! Idag jobbar jag verkligen hela dagen (10-21) men imorgon så är jag ledig igen. Istället för att jobba några timmar idag och några imorgon, så fick jag köra en heldag idag istället. Bra mycket bättre ju!


Puss/M

Fredagsmys <3

Puss/M

Nyårsbilder

Mitt nyår var en blandning av lycka och kaos skulle man nog kunna säga. Men tänkte inte gå in på de! Det blev inte så jättemånga bilder, men här har ni dom: (En bild snodde jag från http://majagunillaelice.blogg.se ;))

Puss/M

Lyxlunch efter träning

Igår jobbade jag hela kvällen, så orkade inte blogga sen när jag kom hem. Bilder från nyår kommer senare!

Idag gymmade jag och Matilda och nu har jag precis duschat och ätit lunch. Det blev en väldigt nyttig och god lunch idag! Lax med grön pesto, ägg, sallad, gurka, avokado och en klick sås. 

Min kväll ska spenderas i Österby, så snart ska jag åka till bussen!


Puss/M

RSS 2.0